سردار اسماعیل احمدی مقدم، فرمانده نیروی انتظامی، در اولین همایش سالانه مدیران مبارزه با مفاسد اجتماعی استانهای سراسر کشور گفت: نیروی انتظامی، مسئول برخورد با سرریزهای اجتماعی است و آنها که مدعی هستند باید در خصوص مسائل اخلاقی کار فرهنگی شود، خودشان نسبت به انجام این امر اقدام کنند.
وی افزود: برخی تصور میکنند میتوانند با مطرح کردن چنین مسائلی در ایام انتخابات، محبوبیت و آرای بیشتری کسب کنند؛ در حالی که این افراد با اظهار مخالفت با طرح ناجا در برخورد با بدحجابی موقعیت خود را از دست داده و نتیجه معکوس میگیرند.
احمدی مقدم با تاکید بر اینکه تأمین امنیت ناموسی مهمترین دغدغه جامعه است، خاطرنشان کرد: موضوع امنیت اخلاقی و مبارزه با تهاجم فرهنگی، صرفاً به عنوان یک تکلیف قانونی و پاسخگویی به مطالبات مردم مورد توجه نیست، بلکه یک تهدید علیه امنیت ملی محسوب میشود که ابعاد پیچیدهای دارد.
فرمانده نیروی انتظامی یادآور شد: فاصله تولید تا مصرف و ورود مشروبات الکلی به کشور ما تنها 10 روز است و فروشندگان مشروبات الکلی نیز در بیرون مرز تا قبل از مصرف مشروبات، هیچ پولی از توزیع کننده دریافت نمیکنند.
وی تصریح کرد: کشف سالانه چهار میلیون لیتر مشروبات الکلی در کشور بسیار تکاندهنده است و مشروبات به مراتب خطرناکتر از مواد مخدر است.
فرمانده نیروی انتظامی یادآور شد: تنها 25 تا 30 درصد مشروبات الکلی توزیع شده در کشور به وسیله پلیس کشف میشود و متأسفانه قوانین موجود در این زمینه نیز چندان بازدارنده نیست.
احمدی مقدم افزود: با مشروبات الکلی به عنوان کالای قاچاق برخورد شده و خودروی جاسازی شده نیز به مالک بازگردانده میشود.
وی خاطرنشان کرد: از زمان ورود آمریکا به افغانستان تولید مواد مخدر در این کشور 4 برابر شده است، همچنین وجود یک میلیون و 200 هزار معتاد در کشور، جامعه و خانوادهها را به شدت آزرده میکند.
وی با تاکید بر اینکه عمدتاً بخشهای غیراخلاقی ماهواره مورد استفاده قرار میگیرد، گفت: استفادههای نابجا از اینترنت و ماهواره آثار سوء و مخربی را به همراه دارد که بنیاد خانوادهها را متزلزل میکند.
احمدیمقدم افزود: خوشبختانه با نصب فیلترینگها دسترسی به برخی سایتهای غیراخلاقی محدود شده است، اما در مواردی به دلیل بی اطلاعی خانوادهها شاهد بروز ناهنجاریها در بین جوانان هستیم.
فرمانده نیروی انتظامی خاطرنشان کرد: نباید نسبت به موضوع امنیت اخلاقی با ساده اندیشی نگریست و این موضوع تنها به مسئله بدحجابی محدود نمیشود، زیرا بدحجابی تبلور آنچه است که در پشت صحنه اتفاق میافتد و ما از آن غافل هستیم.
فرمانده نیروی انتظامی، با تاکید براینکه اراذل و اوباش متفاوت از مزاحمان هستند، افزود: اراذل و اوباش افراد شروری هستند که با استفاده از سلاح در محلات، باجگیری یا راهبندی میکنند؛ اما مزاحمان جوانانی هستند که آلودگی صوتی ایجاد کرده یا متلکگویی میکنند.
احمدی مقدم با اشاره به اینکه پارکها باید محل آسایش خانوادهها باشد، گفت: در سالهای گذشته بعضاً دیده میشد که پارکها به محل مبادله مواد مخدر و حضور مجرمان تبدیل شده بود، به جای آنکه محلی برای آسایش خانوادهها باشد، بنابراین این اماکن نباید آسایشگاه مجرمان محسوب شود.
وی حربه دشمن برای ضربه زدن به نظام را توسل به مسائل فرهنگی عنوان کرد و گفت: تهدید علیه امنیت ملی برای تغییر باورهای نظام و براندازی خاموش حتماً یک موضوع سیاسی است که با توسل به برخی تاکتیکهای براندازی صورت میگیرد.
به گفته احمدی مقدم، حوادث در کشور چندان زیاد نیست، اما همین میزان مردم را بسیار نگران میکند.
وی با اشاره به توزیع فیلمی منتسب به یک بازیگر افزود: بعد از انتشار این فیلم، جامعه خواستار دفاع پلیس از حریم خصوصی افراد شد و باید مطمئن باشیم که تلاشهای دیگری نیز برای به دام انداختن افراد مشهور در راه است.
وی تصریح کرد: دشمن با به دام انداختن افراد مشهور مانند ورزشکار، هنرمند و حتی افراد سیاسی، باورهای عمومی را تخریب میکند و این اقدامات کاملاً هدفمند است.
احمدی مقدم افزود: امسال پلیس به دنبال تأمین امنیت اجتماعی در جامعه است که امنیت اخلاقی یکی از فایلهای آن محسوب میشود.
فرمانده نیروی انتظامی گفت: با پیگیری نیروی انتظامی در مجلس، برای افرادی که نسبت به توزیع و تهیه فیلمهای خصوصی اقدام میکنند حکم اعدام پیشبینی شده است و لازم است مراحل دادرسی نیز در این خصوص کوتاهتر شود.
وی با اشاره به تقسیمبندی افراد فاسد به سه گروه یادآور شد: اولین گروه مفسدان، طراحان و سازمان دهندگان فساد هستند که نسبت به تهیه و توزیع مشروبات الکلی، مواد مخدر و یا راهاندازی پارتیهای فساد اقدام میکنند.
فرمانده نیروی انتظامی افزود: توزیعکنندگان فساد، متجاوزان به حریم خصوصی، وبلاگ نویسان و فیلمسازان که از این طریق فساد را ترویج میکنند، جزء اولین گروه مفسدان هستند که با آنان برخورد قاطع صورت میگیرد.
احمدی مقدم گفت: افرادی که به فساد مبتلا شدهاند و در خفا مرتکب فساد میشوند، گروه دوم مفسدان هستند که ناجا در برخورد با این افراد، تنها در صورت اخذ گزارش و وجود شاکی اقدام خواهد کرد و در غیر این صورت به حریم خصوصی افراد وارد نمیشود.
وی یادآور شد: رسیدگی به وضعیت گروه دوم مفسدان، وظیفه نهادهای فرهنگی است و پلیس در حریم خصوصی افراد تجسس نمیکند.
فرمانده نیروی انتظامی، گروه سوم مفسدان را متظاهران به فساد عنوان کرد و افزود: این افراد با نیت قبلی یا بدون نیت به فساد تظاهر میکنند که مصادیق آن تنها خانمهای بدحجاب نیست، بلکه آقایان با پوشش نامناسب را نیز در بر میگیرد.
احمدیمقدم خاطرنشان کرد: پلیس در طرح امنیت اخلاقی حد عرفی حجاب را مورد توجه قرار میدهد و موارد برخورد شامل لباس کوتاه، پوشش نامناسب موی سر، لباس محرک و بدننما و آرایشهای زننده خواهد بود.
وی با اشاره به برخورد پلیس با آقایانی که پوشش مناسب ندارند، افزود: استفاده از لباسهای زشت و زننده و ترس آور توسط آقایان نیز قطعاً سبب برخورد پلیس خواهد بود.
احمدی مقدم با تاکید بر اینکه هدف پلیس، ایجاد شرایط امن و آسوده برای خانمها در سطح جامعه است، گفت: برخورد با مزاحمانی که امنیت معابر، پاساژها، اطراف مدارس و ... را به هم میزنند، در اولویت برنامههای ما قرار دارد.
فرمانده نیروی انتظامی، دفاع از حریم خصوصی افراد به ویژه فضای مجازی را از مهمترین برنامههای پلیس عنوان کرد و افزود: با مراکز تعمیر موبایل و کامپیوتر که نسبت به توزیع فیلمهای خصوصی افراد اقدام میکنند، به شدت برخورد میشود و نسبت به پلمب مغازه و اعزام آنان به دادسرا اقدام خواهیم کرد.
احمدی مقدم، ایجاد امنیت برای آحاد مردم جامعه، پاکسازی و منزهکردن جامعه از پلیدیها و زشتیها، مبارزه با جرائم سازمان یافته و ... را از دیگر برنامههای ناجا دانست.
وی در پایان گفت: در سال گذشته یک میلیون تذکر ارشادی توسط پلیس به افراد بدحجاب داده شد که تنها 10 هزار نفر از آنان به دادگاه معرفی شدند، اما امسال افراد در صورت تذکر مجدد، مجرم تلقی شده و به مراجع قضایی معرفی میشوند.